Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu critică respingerea ca inadmisibilă a excepţiei de neconstituţionalitate privind Legea "Big Brother" şi spune că prezenţa unor judecători precum Livia Stanciu, care au dovedit "dispreţ la adresa drepturilor şi libertăţilor" cetăţenilor, în CCR este "îngrijorătoare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă aşteptam la decizia Curţii Constituţionale de astăzi în ceea ce priveşte legile Big Brother. Cred că este îngrijorător că la Curtea Constituţională au ajuns judecători care au dovedit prin activitatea lor un dispreţ la adresa drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi mă refer la Livia Stanciu. Nu sunt de acord cu decizia CCR, dar sunt obligat să o respect ca toţi cetăţenii", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu cere din nou un cadru legislativ "mai restrictiv" pentru instituţiile de forţă, invocând proiectul ALDE privind înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor.

Liderul ALDE reiterează şi solicitarea adresată Ministerului Justiţiei cu privire la prezentarea publică a situaţiei interceptărilor din ultimii ani. "Ministrul Prună ştie răspunsurile la aceste întrebări şi faptul că nu vrea să le facă publice arată încă o dată că acest guvern dispreţuieşte democraţia şi statul de drept", afirmă Tăriceanu.

Curtea Constituţională a decis, joi, să respingă, ca inadmisibilă, o excepţie de neconstituţionalitate a Legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, fără să dezbată pe fond criticile formulate.

Excepţia a fost ridicată în două dosare de la Judecătoria Sectorului 6 şi de la Judecătoria Sectorului 3, ele fiind conexate de judecători. După dezbateri, Curtea Constituţională a decis să respingă excepţia ca fiind inadmisibilă.

Respingerea ca inadmisibilă a excepţiei presupune că textul Legii "Big Brother" nu a fost analizat pe fond, pentru că nu s-au întrunit condiţiile legale de sesizare a Curţii Constituţionale sau sesizarea nu se înscrie în sfera competenţelor CCR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.