Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Digi24, că nu ştie dacă nu cumva subiectul privind clorul din apa furnizată de Apa Nova în Bucureşti este poate şi inflamat din considerente pe care nu le poate şti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cred că Apa Nova este o societate deplin responsabilă, conştientă de responsabilitatea pe care o are şi, dacă ar exista o problemă, ea ar fi prima care ar anunţa. Dacă nu a anunţat şi din contră a făcut menţiune la faptul că apa se încadrează în parametrii normali de potabilitate, atunci lucrurile trebuie să înceteze în această fază”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
 
Preşedintele Senatului a precizat că determinările privind clorul din apă se fac la ieşirea din staţia de tratare, dar şi în reţea.
 
El a mai spus că, pe lângă Ministerul Sănătăţii şi societatea Apa Nova, există o a treia entitate, respectiv Comisariatul pentru Portecţia Consumatorului care are laborator în care se poate face determinări.
 
„Pentru determinarea clorului în apă nu le trebuie ore întregi sau de azi pe mâine. Determinările se fac rapid în laborator, nu ştiu dacă nu cumva este poate şi inflamat din considerente pe care nu pot să le precizez acest subiect”, a mai spus Tăriceanu.
 
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi după-amiază, că rezultatele analizelor de laborator făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) arată că nivelul clorului în apa din reţeaua publică a Capitalei este în limitele admise, dar a precizat că, până la finalizarea analizei microbiologice şi a celei pentru metale, recomandă "prudenţă". "Recomandăm categoric prudenţă, dar este la latitudinea fiecărui cetăţean", a spus Pintea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.