Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în legătură cu Legea offshore, că nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde şi că trebuie să se ajungă la o înţelegere care să fie echilibrată şi echitabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că în pofida imposibilităţii fizice a dlui preşedinte Iancu de a participa la lucrările comisiei, comisia ar trebui să se întrunească şi în cadrul comisiei să existe un schimb de păreri între membrii comisiei din toate partidele care sunt reprezentate în Parlament, pentru a cântări opţiunile pe care le avem la îndemână, care trebuie să acopere un spectru destul de larg, plecând pe de o parte de la interesul nostru de a avea venituri cât mai mari la buget de pe urma exploatării gazelor la Marea neagră. Al doilea considerent extrem de important este acela de a asigura securitatea energetică în primul rând a României şi în pălan regional. Trebuie să ţinem cont că şi în partea cealaltă există interesul investitorilor. Nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a precizat că el a sugerat să se ajungă la ”o înţelegere care să fie echilibrată şi care să fie echitabilă”.

”Cred că pe o astfel de lege nu e util să mergem prin a impune voinţa majorităţii, pentru că aici vorbim de ceva mai mult, de interesul naţional, care trebui e să fie acelaşi şi pentru majoritate, şi pentru opoziţie”, a mai afirmat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte Legea offshore, ”în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre”. În plus, Dragnea a spus că dezbaterea din comisie ar trebui să aibă loc cu toate televiziunile în sală pentru ca ”toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba”.

Liviu Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, dacă s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte Legea offshore şi a răspuns: ”S-a ajuns la un consens, în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre şi cred că toţi liderii de grupuri din Parlament trebuie să se uite pe cifre şi Comisia trebuie să aibă loc cu toate televiziunile în sală, să fie transmisă live şi toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba”.

Întrebat când vor fi reluate dezbaterile pe această lege, Dragnea a spus că, după ce preşedintelui Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, i s-a făcut rău la ultima şedinţă, cel mai probabil dezbaterile nu vor putea fi reluate săptămână viitoare.

”A apărut incidentul cu domnul Iancu şi nu mai suntem siguri că putem avea dezbaterea finală în comisie săptămâna care urmează. Nu e imposibil, dar cel mai sigur este cealaltă săptămână”, a mai spus Liviu Dragnea. 

Dragnea a mai spus că Ministerul de Finanţe a transmis deja o estimare cu privire la câştigurile pe care le va avea România din implementarea legii. 

Preşedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a fost dus vineri la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. El ar fi urmat să participe la o şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema Legii offshore, care a fost retrimisă în comisii de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea offshore reglementează modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.