Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că urmează să aibă discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea pe tema formării Guvernului după ce BEC anunţă repartizarea mandatelor, iar în acest moment nu ştie numele viitorului premier. În privinţa legii care i-ar interzice lui Liviu Dragnea să fie premier, Tăriceanu a spus că ”între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia (PSD-ALDE - n.r.) e foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, al unor negocieri şi, probabil, şi al unor compromisuri", a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, i doar au vorbit la telefon şi că aşteaptă distribuţia finală a mandatelor pentru a face următorii paşi în negociere. Tăriceanu a spus şi că, până în acest moment, nu a avut discuţii cu şeful PSD despre numele viitorului premier.

Întrebat câte posturi şi-ar dori ALDE în noul Guvern, Tăriceanu a răspuns ironic: "Cât mai multe, aşa 80-90%".

Liderul ALDE a vorbit şi despre criteriul de integritate invocat de preşedintele Klaus Iohannis în numirea viitorului premier, reluând afirmaţia că aceasta este o problemă secundară Constituţiei.

"Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atâta, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.