Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a criticat pe fostul său coleg de partid Daniel Constantin pentru intenţia de a înfiinţa o nouă formaţiune naţionalistă, spunând că acesta şi-a "aruncat la gunoi" convingerile politice, pentru că a realizat că e nevoie de un astfel de partid pe "piaţă", ceea ce îl face un "manelist" al politicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vă ascund că am avut un moment în care, odată cu Congresul care s-a desfăşurat în ALDE şi în care într-un fel s-au separat lucrurile, mi s-a părut că e regretabil că domnul Daniel Constantin a fost exclus din partid. Astăzi, privind puţin la ceea ce se întâmplă, ajunge să-mi pară bine, pentru că înţeleg acum şi mai bine profilul persoanei şi caracterul ei", a spus Tăriceanu, în faţa membrilor organizaţiilor de tineret ale ALDE.

Şeful Senatului a spus că Daniel Constantin arată ce înseamnă "să n-ai niciun fel de principii în viaţă", criticând trecerea lui de la conservatori la liberali, iar acum către un partid naţionalist.

"A început să facă politică în PC, deci presupun că avea convingeri legate de doctrina conservatoare. După aceea o dăm la o parte, o aruncăm la gunoi, trecem la liberali. Scapă şi de chestia cu liberalii şi de acuma ne facem ultranaţionalişti, că văd că cochetează cu ideea formării unui partid naţionalist. De ce? Pentru că simte că pe piaţa politică e nevoie de aşa ceva", a spus Tăriceanu.

El l-a comparat pe fostul său coleg de partid cu un cântăreţ care începe să cânte manele, pentru că aşa ceva cere lumea la nuntă.

"Asta este exact ca un cântăreţ care se uită, se duce la o nuntă şi vede că la nuntă lumea se bucură când ascultă manele şi atunci cântăreţul lasă muzica cultă şi zice, domn'e, manele se cer, manele cânt. Aşa şi domnul Daniel Constantin. El este manelistul politicii româneşti. Dacă vreţi să faceţi politică serioasă şi pe termen lung, vă spun eu: nici nu ascultaţi manele, nici nu cântaţi manele, învăţaţi să cântaţi după note şi după note liberale", a conchis Tăriceanu.

Fostul copreşedinte al ALDE, Daniel Constantin, a declarat, joi, la TVR1, că lunia va fi lansat noul partid pe care vrea să-l constituie în jurl unui grup de parlamentari proveniţi din fostul PC, Constantin precizând că există două variante de nume al noii formaţiuni, unul dintre ele fiind Partidul Pro România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.