Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că ambasadorul României la Washington, George Maior, se implică în jocurile de putere din Statele Unite ale Americii între tabăra prezidenţială şi cea antiprezidenţială, angajând ţara noastră. El consideră că din acest motiv rechemarea lui Maior la Bucureşti este obligatorie. Tăriceanu spune că Maior va fi audiat, săptămâna viitoare, la comisia pentru monitorizarea activităţii SRI în legătură cu protocoalele încheiate de Serviciul pe care l-a condus cu diverse instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a declarat, miercuri, la Şcoală de Vară a Femeilor din ALDE de la Mamaia, că George Maior "l-a luat în balon" pe Giuliani, dar acum două-trei săptămâni a avut cuvinte de apreciere la o scrisoare a lui John McCain, implicându-se astfel în jocurile de putere din America.

"Supărarea a apărut când am văzut reacţia ambasadorului nostru la Washington, domnul Maior, care îşi permite să-l ia aşa în balon pe Giuliani, dar în schimb când a fost, în urmă cu două-trei săptămâni, scrisoarea adresată de John McCain a avut o serie de cuvinte de apreciere. (…) Ambasadorul Maior are cuvinte laudative la scrisoarea lui John McCain, care era un adversar pe faţă al preşedintelui Trump, şi critică atitudinea lui Giuliani, care este un susţinător înfocat şi pe faţă al preşedintelui Trump. Cu alte cuvinte, el face o greşeală care este impardonabilă pentru un ambasador, şi anume că se implică personal în jocurile politice din America dintre cele două tabere, prezidenţială şi antiprezidenţială, angajând România, pentru că el acolo nu este persoană privată, să fim bine înţeleşi", a spus Tăriceanu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El crede că, din acest motiv, George Maior trebuie rechemat la Bucureşti.

"Pentru acest lucru eu consider că rechemarea lui Maior la Bucureşti este obligatorie. Maior va fi chemat la Comisia pentru monitorizarea activităţii SRI săptămâna viitoare şi sunt foarte interesat să aflu ce explicaţii va da în legătură cu aceste protocoale", a precizat liderul ALDE.

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, declara, marţi, la finalul Biroului executiv al ALDE, că ambasadorul României la Washington, George Maior, “face de multă vreme deservicii ţării sale” şi a făcut acest lucru şi când era director al Serviciului Român de Informaţii (SRI). Tăriceanu spunea că Maior ar trebui schimbat din funcţie, deoarece, “cu asemenea ambasadori, România o să continue să figureze în rândul ţărilor celor mai corupte”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni că poziţia exprimată de ambasadorul României la Washington, George Maior, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al României ar trebui să fie preocupat "să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat". În acest context, Ministerul preciza că îl va chema pentru explicaţii pe George Maior.

Maior a afirmat, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

“Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior, referindu-se la  o scrisoare în care avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a transmis autorităţilor de la Bucureşti că protocoalele dintre SRI şi instituţiile din justiţie duc la intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.