Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a fost confirmat candidat ALDE la Preşedinţie şi că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. "Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"Cred că în PSD bântuie un sentiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun probema de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Tăriceanu.

El a explicat că peste jumătate dintre alegătorii coaliţiei PSD şi ALDE ar fi de acord cu ideea unui candidat comun, iar din acelaşi bazin electoral aproximativ 80 la sută l-ar prefera pe liderul ALDE.

"Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie. I-am spus doamnei Dăncilă că va urma o competiţie electorală. În campanie spiritele se mai înfierbântă, nu e exclus ca la nivel local să avem nişte luări de poziţie care să nu fie întotdeauna concordante. (...) I-am atras atenţia doamnei Dăncilă asupra acestor lucruri", a spus preşedintele ALDE.

Tăriceanu a mai spus că el crede că Iohannis poate fi înfrânt în finală, deşi în prezent acesta ocupă primul loc în sondaje. El a explicat că cetăţenii aleg o persoană despre care ei îşi imaginează că întruchipează cât mai mult aspiraţiile lor.

Liderul ALDE a spus că nu crede că preşedintele Iohannis "merită să i se mai acorde un al doilea mandat" pe motiv că acesta "a închis ochii şi chiar a încurajat abuzurile din justiţie, nu a fost capabil că promoiveze interesele României în cadrul Consiliului European, nu a făcut mai nimic decât vizite externe costisitoare cu o suită numeroasă care presupun cheltuieli nejustificate".

"În afară de faptul că şi-a aruncat cu dispreţ paltonul pe capota maşinii, nu am văzut alte gesturi care să marcheze mandatul preşedintelui actual", a spus Tpriceanu.

El a adăugat că ALDE vor rămâne "parteneri corecţi în coaliţia de guvernare".

"Voi face toate eforturile să duc o campanie corectă şi dacă se poate spune cu o atitudine de respect faţă de doamna preşedintă PSD, aşa cum acord respect şi celorlalţi candidaţi, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să subliniez defectele sau lipsurile pe care ceilalţi contracandidaţi le au", a afirmat Tăriceanu.

El a spus că ALDE a stabilit deja calendarul primelor acţiuni ale partidului, spunând că va merge în judeţe "pentru a lua contact direct cu cetăţenii".

Preşedintele ALDE a adăugat că "spre finele lunii august" ar trebui făcută o nuă cercetare sociologică şi "atunci poate PSD-ul va găsi mai înţelept să mergem pe o candidatură comună decât să mergem pe candidaturi separate".

"Cercetările sociologice nu o indică pe doamna Dăncilă ca fiind principalul contracandidat al lui Iohannis. Principalul contracandidat sunt eu", a afirmat preşedintele ALDE în acest context.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.