Călin Popescu Tăriceanu a declarat că deşi a intrat în vigoare legea care amână plata chiriilor, în perioada stării de urgenţă, ministrul de Finanţe Florin Cîţu refuză să facă normele de aplicare ale legii. Liderul ALDE a adăugat că legea ar fi „dat o gură de aer” nu doar sutelor de mii de români care au intrat în şomaj tehnic sau care şi-au pierdut locul de muncă, ci şi zecilor de companii care au fost în imposibilitatea de a funcţiona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plăţii chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanţe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plăţii chiriilor în perioada stării de urgenţă, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în şomaj tehnic sau şi-au pierdut locul de muncă, dar şi zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcţiona, dar ale căror chirii curgeau conform contractului”, a scris Călin Popescu Tăriceanu marţi pe Facebook. 
 
Preşedintele ALDE a precizat că legea a fost făcută de Opoziţie şi de aceea nu au fost făcute normele de aplicare de către Florin Cîţu.
 
„Sigur, această lege are un mare defect, acelaşi pe care îl au şi legea dublării alocaţiilor pentru copii şi cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziţie, motiv pentru care dl Cîţu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, şi mai bine, de nişte bănuţi pentru partid, ne-am mai gândi!”, a conchis Tăriceanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.