Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că aşteaptă un punct de vedere din partea PNL privind OUG referitoare la interceptări şi declararea ei neconstituţională, el precizând că liberalii nu şi-au exprimat niciun punct de vedere, iar Alina Gorghiu ”se ceartă cu unii, ca o ţaţă în piaţă, pe fleacuri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a urmărit, de la declararea neconstituţională a prevederii din Codul de procedură penală privind interceptările, punctele de vedere de pe scena publică şi a fost surprins de faptul că PNL nu a avut nicio poziţie în acest sens. 

”Pentru PNL, care se revendică partid fost liberal, de centru-dreapta (...) drepturile şi libertăţile individuale nu au nici cea mai mică valoare. Nu ştiu ce făcea doamna Gorghiu în perioada asta. Stau şi mă întreb, că pe tot felul de fleacuri o văd că este foarte activă. Văd că se ceartă cu unii, cu alţii, ca o ţaţă în piaţă, are tot felul... dar pe lucruri care sunt într-adevăr fundamentale şi în care un partid trebuie să se exprime, să spună: Nu, domnule, noi vrem să fie toţi românii ascultaţi, sau, dacă i se dă voie, să spună: Nu, nu este voie să fie ascultată toată lumea, la grămadă, ca pe vremea Securităţii. Are curaj să spună? Aştept un punct de vedere de la ei pe această temă, că aşa, la mărunţişuri, fleacuri, este expertă”, a comentat Tăriceanu.  

El a adăugat că nu este normal ca un partid ca PNL să nu se exprime în privinţa interceptării convorbirilor, mai ales dacă se revendică de la familia liberală.

”Pobabil că trecerea la PPE a făcut-o să creadă că aceste lucruri sunt minore şi nu merită dezbătute, să îşi exprime punctul de vedere pe astfel de chestiuni”, a mai spus Tăriceanu, cu referire la Alina Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.