Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că ALDE nu se va implica în campania pentru referendumul privind redefinirea familiei, precizând că le va recomanda simpatizanţilor să voteze conform propriei conştiinţe. Tăriceanu a spus că trebuie respectată libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă şi personală şi că, de aceea, după referendum va trebui promovată legea parteneriatului public-privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ALDE nu seva implica în campania pentru referendum, vom recomanda votanţilor noştri să voteze conform propriei conştiinţe, ţinând cont că societetea românească este mai degrabă conservatoare şi ultimul sondaj făcut indică că 85% din cei intervievaţi vor vota în favoarea modificării pentru definirea familiei tradiţionale ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, iar 77% din votanţii ALDE, la fel, susţin acest punct de vedere. Sigur că în anumite ţări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt permise. nu ştiu dacă şi societatea românească va evolua în aceeaşi direcţie. Eu cred că trebuie să respectăm libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă şi personală aşa cum doreşte şi în acest sens, probabil că după referendum, va trebui să promovâm o lege a parteneriatului civil”, a declarat Tăriceanu.

El a precizat că proiectul este în linii mari făcut.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.