Fostul ministru al Mediului, deputatul Tanczos Barna (UDMR) a declarat marţi, la Antena 3, despre susţinerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului, după asumarea răspunderii Executivului în Parlament, că din variantele iniţiale ale pachetului de măsuri fiscale, nu pot fi de acord cu măsurile de austeritate, dar au o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR, şi apoi vor lua o decizie. Liderul UDMR a precizat că ”sunt foarte multe prevederi în textele iniţiale care cu siguranţă sunt inacceptabile pentru UDMR, precum limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru al Mediului a declarat că încă nu există o variantă finală a textului care va intra în Parlament, cu care se va veni cu asumarea răspunderii.

”Ştim foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii şi preşedinţii de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă şi care au ajuns şi la asociaţiile de oraşe, de comune. În variantele respective, cu siguranţă nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament după care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, a spus Barna.

Deputatul UDMR a precizat că ”sunt foarte multe prevederi în textele iniţiale care cu siguranţă sunt inacceptabile pentru UDMR, precum limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport”.

”Sunt imposibil de aplicat şi acceptat acele descentralizări care de fapt sunt nişte centralizări mascate la nivel regional”, a arătat Tanczos Barna. ”Toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de faţă aşteptăm finalizarea textului, varianta finală cu care va veni premierul şi ne vom hotărî după aceea”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.