Liberalul Tănase Stamule a declarat marţi despre greva din educaţie că şi în mediul universitar salariile sunt foarte mici, un asistent universitar are undeva la 2.700 de lei plus sporul de doctorat şi că la 27 de ani, un doctor care vorbeşte două limbi străine ajujnge să vină să predea pe 3.000 de lei. Despre greva celor din mediul universitar, Stamule a arătat că a fost o grevă de avertisment dar nu s-au respectat procedurile de către sindicate şi legal nu s-a putut declanşa greva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tănase Stamule a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre faptul că mediul universitar nu este solidar cu greva din preuniversitar că nu a spus nimeni că nu sunt solidari. 

”A fost o grevă de avertisment, nu s-au respectat procedurile de către sindicate şi legal nu s-a putut declanşa greva şi realitatea astăzi este că salarizarea mediului universitar, din motive subiective, este diferită de mediul preuniversitar”, a arătat liberalul, care este Conferenţiar universitar doctor la ASE: 

Stamule a precizat că există o flexibilitate mai mare de a face mai multe activităţi pe lângă cea de predare şi asta generează nişte venituri în plus celor din universitar, la care se adaugă sporul de doctorat.

”Şi în mediul universitar salariile sunt foarte mici, un asistent universitar are undeva a 2.700 de lei plus sporul de doctorat, la 26, 27 de ani, un doctor care vorbeşte două limbi străine să vină să îţi predea pe 3.000 de lei. Este altă structură de organizare, incluiv sindicală în mediul universitar dar din punct de vedere al legitimităţii cererilor şi mediul universitar este de acord cu lumea preuniversitară”, a completat Tănase Stamule. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.