Liberalii au decis sâmbătă, la Neptun, ca strategia pentru sesiunea parlamentară de toamnă să cuprindă depunerea a trei moţiuni simple împotriva Guvernului – pe domeniile educaţie, sănătate şi infrastructură -, înfiinţarea a două comisii parlamentare de anchetă – pe infrastructură şi reangajările din Ministerul de Interne - şi, posibil, depunerea unei moţiuni de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O moţiune simplă pe educaţie la începutul anului şcolar pentru că anul acesta şcolar începe fără manuale pentru elevii de clasa a V-a şi sunt aceiaşi copii care, începând cu clasa pregătitoare, nu au avut manuale la început de an şcolar. De asemenea, lipsa avizelor de funcţionare pentru marea majoritate a instituţiilor şcolare din România şi lipsa de acţiune guvernamentală pentru a reglementa această situaţie, politizarea managementului educaţional şi lipsa de preocupare şi de decizie a Ministerului Educaţiei cu privire la cuplarea sistemului de educaţie cu piaţa muncii”, a dclarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan la finalul reuniunii de la Neptun a liderilor centrali şi judeţeni cu parlamentarii şi europarlamentarii partidului.

Ea a mai anunţat că PNL va depune o moţiune simplă şi pe sănătate în urma crizei vaccinurilor din cauza căreia au murit 33 de copii.

”Faptul că s-a venit acum cu o lege a vaccinării pe care noi am susţinut-o nu este suficient. Dorim să ştim de ce în momentul de faţă există vaccinuri care nu se pun la dispoziţia cetăţenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii şi de ce nu se pun la dipoziţie vaccinuri într-un plan multianual astfel încât populaţia să beneficieze şi să fie informată să îşi vaccineze copii”, a explicat Turcan.

Prim-vicepreşedintele liberal a spus că PNL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor din cauza inexistenţei proiectelor de construire a autostrăzii Piteşti – Sibiu şi a autostrăzii Transilvania – Moldova, domeniu în care liberalii vor cere şi constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.

Nu în ultimul rând, PNL va cere comisie de anchetă şi pe subiectul reangajărilor din MAI.

”Vom susţine comisia de anchetă cu privire situaţia din ministerul de interne referitoare la pensionarii în situaţii de lux care s-au angajat a doua zi în sistem. Credem că este o maşinaţiune a unor înalţi responsabili în această instituţie care au permis nişte grave inechităţi între angajaţi ai aceleaşi instituţii”, a mai explicat Turcan.

În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că un astfel de demers va fi cu siguranţă iniţiat, dar că nu s-a stabilit momentul exact când se va întâmpla acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.