Preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, răspunde acuzaţiilor liderul PSD Liviu Dragnea legate de prezenţa sa la protestele din Piaţa Victoriei, explicând că a fost în piaţă pentru că îi pasă şi afirmând că era de aşteptat că unii îi vor exploata participarea la miting "într-un mod total previzibil". El subliniază că afacerile au nevoie de un mediu predictibil, nu de legi adoptate peste noapte şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor săi şi al ţării în care locuieşte

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă. Era de aşteptat că unii vor exploata prezenţa mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum", scrie van Groningen pe contul său de Facebook.

El povesteşte că marţea trecută a fost sunat de unul dintre copiii săi, care i-a povestit despre ordonanţa de modificare a codurilor penale şi l-a anunţat că va merge în Piaţa Victoriei. Preşedintele Raiffeisen Bank spune că în acea seară nu a fost în piaţă, dar că seara următoare a mers împreună cu mai mulţi prieteni, dar pentru că deja începuseră violenţele, a stat puţin, dar a fost impresionat de ceea ce a văzut şi a fost prezent la demonstraţii în fiecare seară, împreună cu familia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Prezenţa mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi preşedinte de bancă sunt tată şi îmi pasă de viitorul copiilor mei şi al ţării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferenţă faţă de cei cu care m-am intalnit acolo - clienţi, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajaţi. La fel ca în cazul lor, dorinţa mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, într-o Românie mai prosperă, este total legitimă", scrie Steven van Groningen, care spune că întelege că faptul că îi pasă de ceea ce se întâmplă în România, ţara unde a locuit 20 de ani şi care pentru el este acasa, "ii deranjează pe unii".

"Am văzut reacţii de indignare de la politicieni, declaraţii că «nu este corect» să mă aflu acolo. Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă", argumentează preşedintele Raiffeisen Bank, apreciind că "afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fără schimbări importante de legislaţie făcute peste noapte" şi că orice schimbare trebuie discutată cu cei afectaţi şi trebuie făcută pe baza unei analize de impact.

Steven van Groningen remarcă faptul că este nevoie de un dialog real, iar în ultimii 10 ani s-au schimbat prea puţine din acest punct de vedere, iar dialogul este evitat. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept ”incorect” ca preşedintele unei bănci străine, cetăţean străin, să protesteze faţă de Guvern, referindu-se la prezenţa lui Steven van Groningen la protestele antiguvernamentale din Bucureşti.

”Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la România TV.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a publicat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, o fotografie în care apare preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, la protestele din Piaţa Victoriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.