Preşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat, sâmbătă, că partidul său doreşte rediscutarea protocolului de colaborare semnat cu PSD, pentru alegerile locale şi parlamentare, existând mai multe variante luate în calcul, inclusiv o discuţie cu PNL, el arătând că demersul schimbării lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului poate veni chiar şi din partea social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă UNPR vrea să rediscute protocolul cu PSD, Valeriu Steriu a declarat: ”Evident, începând de luni analizăm. Au fost foarte mulţi care au propus să rediscutăm în toate direcţiile şi avem, de altfel, dorinţa să ne cristalizăm relaţia cu partenerii. Au fost câteva zile atât pentru noi, cât şi pentru parteneri (...) Vom face o analiză, vom avea un dialog cu PSD pentru a discuta cum se va închide sau nu, pe Bucureşti, viitoarea campanie”.

Noul lider al UNPR a arătat că partidul are candidaţi pentru toate sectoarele din Capitală, inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

”Aveam acest plan şi înainte de a face acest protocol cu PSD şi am putea fi oricând, aş putea spune, a treia forţă politică, în momentul de faţă, pe toate sectoarele şi pe Capitală”, a spus el.

Valeriu Steriu a precizat că va încerca să stabilească o întâlnire cu PSD, pentru luni, deşi atunci se sărbătoreşte Paştele Catolic.

”Luni este cumva o zi de sărbătoare. Noi vom lua legătura şi vom încerca să stabilim o întâlnire. Sunt convins că, aşa cum am avut până acum un dialog bun, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva toate aceste situaţii. Aţi văzut, colegii noştri au avut chiar patru variante şi cu PNL, şi cu PSD, şi un al treilea pol şi de ce nu, să mergem pe forţe proprii. Toate variantele sunt viabile, dar, aşa cum s-a menţionat în multe rânduri, avem un protocol. Vrem să vedem cât de viabil este acest protocol”, a arătat Steriu.

Întrebat dacă există şi varianta susţinerii de către UNPR a schimbării din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele UNPR a afirmat că este foarte posibil, nu doar în colaborare cu PNL, dar chiar şi cu susţinerea PSD.

”Este foarte posibil să fie un demers al PSD în această debarcare sau un demers al UNPR în această debarcare, nu este neapărat obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la ora actuală la Senat. Rămâne de văzut în ce măsură coagulează o majoritate”, a explicat Steriu.

Valeriu Steriu a fost desemnat preşedintele UNPR cu 339 de voturi din cele 370 exprimate de către delegaţii la Conferinţa Naţională.  Pe locul doi s-a clasat senatorul Iulian Cristache ce a avut doar 22 de voturi de susţinere, în timp ce senatorul Ioan Iovescu a obţinut doar 5 voturi.

Liderul deputaţilor UNPR, Ion Răducanu a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Naţionale a UNPR, că partidul are în acest moment mai multe variante, una fiind continuarea protocolului cu PSD, dar să se stabilească ponderea UNPR pe listele comune pentru alegerile parlamentare în maxim 10 zile, ori să se demareze discuţiile cu PNL şi, în acelaşi timp, procedurile pentru schimbarea preşedintelui Senatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.