Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Valeriu Steriu, a declarat la RFI că nu este de acord cu apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari de a nu se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu pot fi de acord. Traian Băsescu a reformat sistemul, am admirat, chiar dacă nu eram coleg de partid cu dânsul, modul în care statul de drept şi-a intrat în funcţie în ultimii ani. Cred că în continuare justiţia trebuie sprijinită şi cred în continuare că toate aceste măsuri care ajung la Parlament, unde în paranteză fie spus, din păcate, Constituţia le trimite şi nu ar trebui să decidă Parlamentul dacă o arestare trebuie să aibă loc sau nu. Tocmai de aceea, e probabil ca acest apel să ţină mai degrabă din raţiuni electorale, de a reuşi să strângă domnul Tăriceanu electoratul pe această zonă antijustiţie", a afirmat Steriu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut duminică apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.

”Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului, într-un ”apel către parlamentari” postat şi pe site-ul Senatului.

El spune că întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri.

Ulterior, el a declarat că scopul "apelului" său către parlamentari "nu a fost de a face valuri, ci de a atrage atenţia la modul foarte serios că Parlamentul, de o buna bucată de vreme, este o ţintă de discreditare", DNA fixându-şi ca scop "anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului".

Preşedintele CSM Mircea Aron a sesizat deja Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Tăriceanu.

viewscnt

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.