Deputatul USR şi candidatul la Primăria Constanţa Stelian Ion îl acuză pe primarul PNL Vergil Chiţac că permite ca un investitor să bage excavatoarele şi compactoarele pe o suprafaţă de 12.000 - 13.000 de metri pătraţi de plajă din Mamaia pentru a construi piscine. „Mai mult, în mod halucinant, primarul declară public că distrugerea plajei pe o asemenea suprafaţă este justificată”, a adăugat el. Deputatul USR Stelian Ion a trimis deja sesizare şi interpelare la Garda de Mediu şi Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În timp ce vorbeşte despre revitalizarea staţiunii Mamaia, primarul Vergil Chiţac emite autorizaţii pentru distrugerea staţiunii şi a plajei. Este inimaginabil ce se întâmplă. Suprafeţe întregi excavate la adâncime destul de mare, a fost adus pietriş din afară, bătătorit, compactat. Plajele au fost lăţite tocmai în ideea de a le proteja, nu pentru ca unii băieţi deştepţi să construiască pe plajă după bunul plac. Avem aceleaşi reguli pentru toţi sau nu? Ceea ce se întâmplă acum la Mamaia, în apropierea Hotelului Rex, este o golănie şi lucrurile nu pot să rămână aşa, dacă vrem să nu distrugem de tot litoralul românesc şi turismul”, a declarat Stelian Ion, conform comunicatului de presă al USR.

Potrivit legii, pe plajă sunt permise doar construcţiile şi amenajările provizorii, demontabile, nu amenajări care presupun intervenţii majore asupra plajei.

Deputatul USR Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu şi a adresat o interpelare Ministerului Mediului, pentru a fi clarificat modul în care au fost luate autorizaţiile de către investitor.

Prin interpelarea adresată ministrului Mircea Fechet, deputatul USR vrea să afle dacă Ministerul Mediului sau alte instituţii din subordine au emis vreun act administrativ cu privire la respectiva lucrare, dacă da, care este acesta şi cu ce motivare a fost emis. De asemenea, ministrul Mediului trebuie să spună ce măsuri ia pentru stoparea de astfel de intervenţii nelegale şi pentru readucerea plajei la starea iniţială, mai arată sursa citată.

Stelian Ion mai spune că plajele sunt şi trebuie să rămână ale constănţenilor.

Mamaia este cea care are nevoie de revitalizare, nu buzunarele băieţilor deştepţi cu pile şi relaţii, pentru care regulile şi legile nu se aplică, conchide deputatul USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.