Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că a primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu este în regulă ca un ministru USR sau el în special ar putea coordona activitatea de numire a procurorilor de rang înalt. Stelian Ion a menţionat că nu a simţit o presiune din partea cuiva legată de acest subiect, dar a simţit o tăcere şi ar fi vrut să se consulte pe mai multe aspecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am început procedura de selectare a candidaţilor pentru aceste funcţii de procuror de rang înalt. În primul rând e funcţia vacantă de mai mult timp de procuror şef DIICOT, sunt şi alte funcţii, şefi de secţie la DIICOT, şefi de secţie la DNA. Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă că un ministru USR sau eu, în special, aş putea coordona această activitate şi că nu ar trebui să o fac eu ar trebui să o facă altcineva pentru a avea un deznodământ dinainte ştiut. Au fost semnale foarte clare în acest sens. Nu am spus lucrurile acestea răspicat, dar dacă lucrurile se desfăşoară într-o anumită cronologie şi se confirmă toate aceste lucruri, concluziile le putem trage . Nu vreau să accentuez. Eu chiar ieri am făcut publică lista cu candidaţii. Mă uit în Monitorul Oficial, mă uit să văd dacă este semnat sau nu decretul prezidenţial (n.r. - de revocare a sa), vom vedea, până atunci îmi fac datoria ca la carte, cum am făcut-o până acum”, a declarat joi, Stelian Ion.
Întrebat dacă a simţit vreo presiune din partea cuiva privind numirea procurorilor de rang înalt, el a răspuns: “Nu am simţit o presiune, dar am simţit o tăcere pentru că aş fi vrut să mă consult pe anumite aspecte”.
Stelian Ion a mai afirmat că şi-ar fi dorit să aibă un dialog şi cu preşedintele Klaus Iohannis.
US PLUS susţine că, de fapt, motivul real al revocării lui Stelian Ion de la Justiţie este procedura de nuire aprocurorilor-şefi, lipsa avicului pentru Programul Anghel Saligny fiind doar un pretext.
Ministerul Justiţiei a făcut publică miercuri lista candidaturilor pentru funcţii de conducere, inclusiv pentru DIICOT., unde candidează fostul şef al instituţiei Danie Horodniceanu, dar şi Oana Daniela Pâţu, Ioana Bogdana Albani. De asemenea, sunt mai mulţi candidaţi pentru posturi în DNA, înclusiv pentru cel e procuror şef adjunct.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.