Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a anunţat, vineri seară, că legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată, iar sute de mii de salariaţi au scăpat de interpretarea greşită dată de ANAF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată! Peste 60.000 de companii şi 370.000 de salariaţi erau afectaţi de interpretarea dată de ANAF asupra utilizării tichetelor cadou. ANAF considera că sunt venituri de natură salarială şi atunci ar fi trebuit impozitate. Spiritul legii era altul, dar neclaritatea normei a lăsat loc de interpretări”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Ştefan Radu Oprea.

Acesta a afirmat că, în general, nu susţine amnistiile fiscale pentru că ele îi dezavantajează pe cei corecţi.

”Însă, în acest caz, salariaţii nu aveau nicio vină şi ar fi fost incorect ca să li se impute retroactiv sume consistente. Împreună cu senatorul Robert Cazanciuc şi cu reprezentanţii unor asociaţii patronale, dintre care l-aş menţiona pe domnul Ovidiu Gheorghe, preşedintele ACDBR, am iniţiat proiectul care a devenit lege”, a mai afirmat liderul grupului PSD din Senat.

Potrivit acestuia, 370.000 de lucrători ”au scăpat de povara unor procese lungi pentru a-şi apăra drepturile sau de plata unor sume nedatorate în mod real”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.