Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, anunţă, vineri seară, că a semnat în Ucraina, cu ocazia participării la şedinţa comună a celor două guverne, un memorandum de înţelegere cu ministrul ucrainean responsabil cu industria de apărare. E asemenea, a purtat discuţii cu ministrul de resort despre creşterea relaţiile comerciale bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am participat alături de Prim-ministrul Marcel Ciolacu la şedinţa comună a guvernelor României şi Ucrainei. De acum, limba română este cea oficială pentru minoritatea română din Ucraina, nu cea moldovenească. Acest lucru a fost stabilit prin hotărârea guvernului ucrainean cu ocazia acestei şedinte comune”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Ştefan Radu Oprea.

Ministrul Economiei anunţă că a semnat şi un memorandum de înţelegere cu ministrul ucrainean responsabil cu industria de apărare.

”De asemenea am avut o intâlnire bilaterală cu ministrul economiei, prim-viceprim-ministru, Yulia Svyrydenko, cu care am discutat despre creşterea relaţiile comerciale bilaterale care au ajuns la 7 luni în 2023 la peste 2,5 miliarde euro, cu un excedent de aproape 400 milioane euro în favoarea României, dar şi despre reconstrucţia Ucrainei şi faptul că România este cel mai bun hub logistic pentru aceasta”, a mai transmis ministrul economiei.

Acesta depus, de asemenea, la Kiev, o coroană de flori la Zidul Comemorării Eroilor Căzuţi din Kiev, ”în memoria tuturor celor care şi-au pierdut viaţa pentru a apăra libertatea Ucrainei”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.