Fostul senator PSD Ştefan Radu Oprea a declarat că unul dintre angajamentele USR-PLUS era „fără politică în şcoală”, însă odată ajunşi la guvernare, alături de PNL, au devenit apostolii politizării. Social-democratul a mai precizat că nimănui din coaliţia de guvernare nu îi pasă de faptul că am putea avea o generaţie ratată şi anunţă că PSD somează coaliţia de guvernare să lase împărţeala funcţiilor şi să redeschidă şcolile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„«Fără politică la şcoală». Acesta era al 15-lea angajament al USR-PLUS asumat în campania electorală. Vorbeau despre depolitizarea învăţământului preuniversitar românesc şi aşezarea elevului în centrul sistemului, despre transformarea directorilor de şcoli în manageri performanţi, aleşi prin concurs. Se jurau că nu vor accepta niciun fel de politizare în domeniile cheie ale societăţii. Ce s-a ales din toate promisiunile mieroase? Praful. Zilele acestea asistăm la o luptă deşănţată pentru funcţii, o ciolaniadă care are ca scop doar ocuparea poziţiilor care trebuie să mulţumească membrii de partid ai coaliţiei PNL şi USR-PLUS”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, într-un mesaj video transmis pe pagina de Facebook a PSD. 

El a adăugat că nimeni din coaliţia de guvernare nu mai vorbeşte despre redeschiderea şcolilor, despre elevi sau despre nevoia vaccinării profesorilor.

„Ajunşi la guvernare, alături de aliaţii de la PNL, au ajuns apostolii politizării. Nici ultimul director al şcolii de comună nu a scăpat. În schimb, despre copii, despre redeschiderea şcolilor, despre profesori şi nevoia vaccinării lor, prioritare, nu mai vorbeşte nimeni. Cui din coaliţia de guvernare îi pasă am putea avea o generaţie ratată? Nimănui. Lupta pentru funcţii le-a întunecat judecata. Noi vă somăm: lăsaţi împărţeala funcţiilor şi redeschideţi şcolile!”, a completat Oprea. 

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat la Ştirile Pro Tv că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

În schimb, medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că încă suntîn evaluare planurile de revenire a elevilor în şcoli. Aceasta, cu atât mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă şi care îi afectează mai mult pe copii decât varianta originală de SARS-CoV2.

„Nu cred că s-ar putea deschide şcolile în 8 februarie”, a declarat Moldovan la Digi 24.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.