Omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului ”România vreau autostrăzi”, a declarat, vineri, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova, pe care l-a construit din banii săi, că nu a trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. ”Avem o şansă unică să restartăm România acum”, a spus Mandachi, apreciind că nu se va ”lecui” până când nu va exista autostradă la Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Protestul ”România vrea autostrăzi”: Trafic blocat în centrul Capitalei şi lanţ uman în Piaţa Universităţii. Reprezentanţa CE: În perioada 2014-2020, 6.3 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia României pentru infrastructură - FOTO/ VIDEO

”Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, avocaţi, fie că au orice altă profesie. Avem o şansă unică să restartăm România acum”, a spus Ştefan Mandachi, vineri, în judeţul Suceava, acolo unde a fost inaugurat în mod symbolic, primul metru de autostradă din Moldova.

Acesta a afirmat că 99 la sută din feedback-ul pe care l-a primit este pozitiv.

”Românii sunt pentru prima dată după 30 de ani uniţi. (…) Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Nu îmi doresc, nu mi-am dorit şi nu specializat în politică, nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte, idealul meu este să am autostradă de şi nu ar trebui să fie un ideal, ar trebui să fie un lucru normal, decent”, a mai spus Mandachi.

Câteva sute de oameni au participat la inaugurarea simbolică a autostrăzii, protestând faţă de starea infrastructurii rutiere din Roânia.

Cu câteva minute înainte de ora 15.00, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Târgovişte, că acţiunea omului de afaceri din Suceava este ”o campanile de imagine” şi susţinea că nu aşa se fac autostrăzi în România.

În schimb, alţi politicieni s-au alăturat protestului şi au interrupt activitatea timp de 15 minute.

Protestul a fost susţinut de zeci de firme, sportive, oameni de afaceri, personalităţi, dar şi persoane fizice.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.