Serviciul Român de Informaţii (SRI) a aniversat, marţi, 29 de ani de activitate, preşedintele Klaus Iohannis apreciind modul în care SRI şi-a îndeplinit misiunile păstrându-şi echidistanţa politică şi şi-a reconfigurat activităţile pentru a se pune în acord deplin cu modificările substanţiale de legislaţie naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ocazia aniversării, a fost prezentat bilanţul de activitate pentru anul precedent, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a membrilor Comisiei de control parlamentar.

În cadrul evenimentului, directorul SRI, Eduard Hellvig, a prezentat principalele direcţii de evoluţie instituţională pentru următoarea perioadă, cu accent pe dezvoltarea integrată, pe investiţia inteligentă în oameni şi tehnologie care să asigure în continuare forţă operativă şi cunoaştere extinsă a fenomenelor de securitate naţională, se arată într-un comunicat al SRI.

SRI precizează că aceste obiective rămân actuale cu atât mai mult cu cât România este permanent expusă provocărilor complexe, cu precădere pe liniile contrainformaţiilor, ameninţărilor cibernetice ori terorismului.

„La nivel internaţional contextul este fluid, cu reaşezări geopolitice majore, în timp ce intern diminuarea bugetară semnificativă conduce la necesitatea prioritizării unor domenii în detrimentul altora, la fel de importante”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, evoluţia digitală accelerată va impune o adaptare rapidă şi din partea SRI care, pe termen scurt şi mediu, va trebui să asimileze şi să integreze funcţional tehnologie şi procese fără de care o organizaţie de intelligence nu mai poate funcţiona la standardele cerute de societate.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a apreciat modul în care SRI şi-a îndeplinit misiunile păstrându-şi echidistanţa politică şi şi-a reconfigurat activităţile pentru a se pune în acord deplin cu modificările substanţiale de legislaţie naţională. De asemenea, şeful statului a subliniat importanţa deosebită a menţinerii şi pe viitor a reperelor de performanţă instituţională, a contribuţiei SRI la structurile colaborative de intelligence şi securitate care funcţionează la nivelul NATO şi UE. În egală măsură, Serviciul Român de Informaţii trebuie să continue eforturile de aprofundare a parteneriatelor cu societatea civilă, a proiectelor comune cu cetăţenii, beneficiarul de facto al activităţilor de intelligence ale instituţiei”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.