Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că este în lucru un sondaj de opinie pentru desemnarea candidaţilor la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, iar cei care vor obţine cele mai mari procente în acest sondaj vor candida. Potrivit lui Grindeanu, liderul organizaţiei judeţene este cel care porneşte cu prima şansă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Chiar dacă sunt membru PSD Timiş, vorbesc ca prim-vicepreşedinte şi vă spun aşa, am văzut ce a făcut preşedintele Simonis săptămâna trecută, împreună cu ceilalţi colegi care s-au înscris în această competiţie internă. Ştiu că e cel puţin un sondaj în desfăşurare. Sunt convins că cei care vor sta cel mai bine în acel sondaj, atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean, vor fi candidaţii. Şi lucrul ăsta se va întâmpla destul de repede. Eu îmi doresc să repetăm, cel puţin istoria, cel puţin istoria din 2016, când noi am câştigat Consiliul Judeţean. Mi-aş dori ca actuala echipă de conducere să mă întreacă, în sensul să câştige şi Primăria, nu doar Consiliul Judeţean, că de aia trebuie să existe progresul”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu.
 
Întrebat dacă este de părere în continuare că Alfred Simonis ar trebui să fie candidatul PSD Timiş pentru funcţia de lider al Consiliului Judeţean, Sorin Grindeanu a explicat că preşedintele organizaţiei este cel care porneşte cu prima şansă.  
 
”Eu cred că ceea ce s-a anunţat, în primul rând faptul că e un sondaj în lucru şi e un sondaj foarte mare, din ce mi-a zis Fredy (Alfred Simonis - n.r.), e un lucru bun, nu doar legat de intenţiile de vot şi de toate celelalte lucruri care ţin de problemele judeţului şi oraşului. În momentul când eşti preşedinte de partid, fie că vorbim la nivel naţional, fie că vorbim la nivel judeţean, pleci cu prima şansă. Dacă eşti la nivel naţional, pleci cu prima şansă în a fi candidatul acelui partid la alegerile prezidenţiale. Dacă eşti la nivel de judeţ, dacă nu există un candidat care din sondaje să arate că-i mai bun, stă mai bine decât tine, chiar dacă tu eşti preşedinte, atunci asta e varianta. La noi, în Timiş, dacă vă aduceţi aminte, cam asta s-a întâmplat tot timpul. Preşedintele în funcţie a fost cel mai bine clasat şi aici eu chiar vreau să laud activitatea parlamentarilor, mă extrag această chestiune, conduşi de de Alfred Simonis pentru implicarea pe care au avut-o pe probleme judeţene şi ale şi ale municipiului Timişoara”, a afirmat Sorin Grindeanu.
 
Liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, în 13 octombrie, persoanele care vor intra în cursa internă a filialei pentru stabilirea candidaţilor la alegerile locale de anul viitor, pentru funcţiile de primar al Timişoarei şi şefia Consiliului Judeţean Timiş. Astfel, Simonis se numără printre cei care doresc să candideze la conducerea Primăriei Timişoara, cât şi la şefia CJ Timiş. Lista candidaţilor interni ai organizaţiei social-democrate din Timiş va fi definitivată până la începutul lunii noiembrie.
 
Prin urmare, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis, actualul prefect de Timiş Mihai Ritivoiu vor intra în cursa internă pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş, cât şi pentru funcţia de primar al oraşului Timişoara.
 
Pe lista echipei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş mai sunt înscrişi şi senatorii Eugen Dogariu şi Sebastian Răducanu, precum şi Alexandru Iovescu.
 
Pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara s-au înscris următorii: Alfred Simonis, subprefectul Sorin Ionescu, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş Adrian Cionca, consiliera locală Roxana Iliescu (Pro România) şi Mihai Ritivoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.