Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că nu există semnale că şeful statului Klaus Iohannis nu îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu, în luna mai când are loc rotaţia premierilor. El a amintit de protocolul semnat de către partidele de coaliţie şi a adăugat că, în cazul nerespectării documentului, soluţia ar fi alegerile anticipate. „Eu nu cred că e cineva în această ţară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliţie dată de o coaliţie de 70% din Parlament”, a mai spus ministrul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem un protocol semnat în noiembrie 2021 care spune că un şi jumătate  prim-ministru de la PNL cu vicepremier de la PSD, celălalt an şi jumătate premier de la PSD şi vicepremier de la PNL. O înţelegere între principalele forţe politice din ţară. Eu nu cred că există semne de întrebare din acest punct de vedere. Acum declaraţii politice am făcut mulţi în diverse perioade. Dar aici vorbim de o înţelegere şi o voinţă pe care cele patru grupuri le-au exprimat. Eu nu cred că e cineva în această ţară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliţie dată de o coaliţie de 70% din Parlament”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat vineri la Timişoara ce va face PSD dacă Marcel Ciolacu nu va fi desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în luna mai.

Chestionat dacă ar putea fi amânată rotaţia premierilor, Grindeanu a răspuns: „Nu avem semnale în acest moment că acest lucru nu se întâmplă”.

„Nu există nici cel mai mic semnal de acest tip. Din contră, am văzut declaraţia premierului care a spus că va respecta protocolul şi lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu sunt semne de întrebare. Hai să facem un brainstorming să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa. Vedeţi altă soluţie decât alegeri anticipate?! Nu-i nimic nedemocratic dacă sunt alegeri anticipate. Este un instrument cât se poate de democratic. După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu”, a mai precizat Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Legea fundamentală va lua atunci decizia care i se va părea cea mai bună pentru România.

Şeful statului a mai declarat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor trebuie să spună dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate, întrucât actul normativ a fost făcut de acest minister.

Iohannis a afirmat că a fost „puţin surprins” când a aflat că „Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”. „Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.