Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit news TV, despre alegerile prezidenţiale din 2024, că şi-ar dori ca după 20 de ani, ţara aceasta să aibă din nou un preşedinte de stânga şi să fie membru PSD. Trebuie să guvernăm foarte bine de anul viitor, a mai afirmat Grindeanu. El a menţionat că Marcel Ciolacu este votat şi este prim-ministrul PSD în 2023. Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele Klaus Iohannis nu ar numi premierul PSD, Grindeanu a spus că vor face alegeri anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conducerea de la Congresul din 2020 a fost una în care s-a ţinut cont de toate punctele de vedere şi s-a venit în echipă. PSD are această echipă, aleasă la congresul din 2020 cu Marcel Ciolacu preşedinte care a propus această echipă, din care fac parte. Marcel Ciolacu este cel votat de acum un an aproape în a fi propunerea nostră pentru prim-ministru, şi aici lucrurile nu au nuanţe, avem vot”, a spus Sorin Grindeanu.

El a arătat că experienţe din acelea în care cineva e la partid şi altcineva la guvern s-a văzut că nu funcţionează şi a precizat că şi liberalii au văzut acest lucru.

”Marcel Ciolacu este votat şi este prim-ministrul nostru în 2023, punct!”, a spus Grindeanu. 

Despre prezidenţiabilul PSD, Grindeanu a arătat că apreciază deschiderea lui Marcel Ciolacu în a spune că  se pot lua în calcul chiar şi un candidaţi din afară, dar că partidul va lua deciziile potrivite când ne vom apropia de acel moment al alegerilor. 

”Mi-aş dori din 2024, după 20 de ani, este dorinţa mea, ca ţara aceasta să aibă din nou un preşedinte de stânga, de 20 de ani avem numai preşedinţi de dreapta. Mi-aş dori să fie membru PSD”, a arătat Grindeanu. 

”Trebuie să guvernăm foarte bine de anul viitor iar anul 2024 va fi un an plin de alegeri”, a mai spus Grindeanu. 

Despre o viitoare colaborare cu PNL, în 2024, Grindeanu a arătat că în opinia sa PSD ar trebui să aibă candidaţii săi. ”Tocmai, pentru că trebuie să îşi păstreze propria identitate, trebuie să propună candidaţi fiecare formaţiune”, a mai afirmat el. 

Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele Klaus Iohannis nu ar numi premierul PSD, Grindeanu a spus că vor face alegeri anticipate. ”Eu nu aş face astfel de supoziţii, în momentul de faţă vorbim de o coaliţie stabilă, care a semnat un protocol, este un lucru ştiut de toată lumea şi nimeni nu are nevoie de instabilitate în România”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.