Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu participă, joi, la Istanbul la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia, el având o întâlnire cu ministrul turc al Transporturilor şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, în cadrul căreia i-a transmis omologului său că România este deschisă firmelor turceşti care au capacitatea tehnică şi profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Particip astăzi la Istanbul la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia. M-am întâlnit, în această dimineaţă, cu ministrul turc al Transporturilor şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, cu care am discutat despre oportunităţile pe care le poate oferi colaborarea dintre ţările noastre în acest domeniul infrastructurii”, a scris Grindeanu. 
 
Ministrul afirmă că i-a transmis acestuia că România este deschisă firmelor turceşti care au capacitatea tehnică şi profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură.
 
”Aşteptăm ca aceste firme să participe în continuare la licitaţii, respectând bineînţeles rigorile legislaţiei româneşti şi europene.
Am discutat şi despre modul în care putem să atragem cât mai multe rute de transport în Portul Constanţa, dar şi despre modernizarea infrastructurii portuare. Omologul meu, Adil Karaismailoglu a dat asigurări că Turcia se aliniază la actualele politici europene privind transportul verde şi va susţine investiţiile în infrastructura de transport din România”, a mai afirmat Sorin Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.