Sorin Grindeanu va fi invitat în plenul Camerei Deputaţilor, în 13 martie, la ”Ora premierului”, a decis, marţi, Biroul Permanent al Camerei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul va fi invitat să vină în plenul Camerei în 13 martie, de la ora 16.00.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru audierea în Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu ordonanţele de urgenţă 6 şi 9 care, în opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

”Am luat decizia de a-l audia, în Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele două ordonanţe economice, Ordonanţa 6 şi 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice şi credem că este obligatoriu, în Parlament, ca premierul Grindeanu să răspundă în faţa parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileşte în cheltuirea banului public, prin cele două ordonanţe”, a declarat Raluca Turcan, precizând că PNL a depus şi la Senat o solicitare pentru dezbaterea în regim de urgenţă a celor două ordonanţe şi respingerea lor.

Ordonanţa de urgenţă 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeşte 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobată marţi de Senat, deşi actul normativ a fost dur criticat de opoziţie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justiţie.

Legea de aprobare a OUG 6 a fost votată de plenul Senatului cu 65 de voturi ”pentru” şi 39 de voturi ”împotrivă. PNL, USR şi PMP au votat împotriva actului normativ, pe care l-au criticat dur în cadrul dezbaterilor.

Comisia pentru muncă din Senat a dat, marţi, raport favorabil Legii de aprobare a OUG 9/2017, criticată pentru că elimină plafoanele de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, precum şi sancţiunile prevăzute în Legea finanţelor publice, după ce amendamentul PNL, susţinut de USR şi PMP, a fost respins.

Forul decizional pentru ambele proiecte este Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.