Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), i-a răspuns, vineri, primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), care s-a plâns într-o conferinţă de presă că noua ordonanţă a Guvernului nu îi mai permite să încheie noi contracte. Grindeanu i-a transmis astfel lui Fritz că noua ordonanţă nu îl împiedică să facă investiţii care ţin de dezvoltarea oraşului, în schimb îl împiedică să facă chermeze la final de an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu ştiu că preşedintele Camerei Deputaţilor, împreună cu ceilalţi parlamentari de Timiş, au reuşit un lucru important, şi anume faptul să fie exceptate cheltuielile legate de Timişoara - Capitală Culturală. Doi, aceste lucruri nu se ţin sau nu vizează investiţii. Dacă domnul Fritz vrea să facă chermeză pe sfârşit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, am zis bine, uite că avem această ordonanţă care nu îi dă voie, dacă vrea să facă investiţii şi lucruri care ţin de dezvoltarea oraşului, nu-l opreşte această ordonanţă”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul a precizat că proiectul privind Capitala Europeană a Culturii nu este afectat de textul ordonanţei privind măsurile fiscale. 
 
”Şi doi Timişoara - Capitală Culturală nu este afectat, repet, şi asta din datorită intervenţiei în primul rând a preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus Grindeanu.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a criticat ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind măsurile fiscale, el afirmând că aceasta reprezintă un atac brutal asupra autonomiei locale, atât fiscale, cât şi financiare. Fritz a explicat că Primăria Timişoara nu mai poate să încheie contracte noi şi nici să semneze contracte cu câştigătorii unor concursuri internaţionale cum ar fi cel de arhitectură pentru Piaţa Victoriei. Edilul a admis, totuşi, că nu poate face un calcul pentru a afla despre câţi bani este vorba şi în ce fel este afectată Primăria Timişoara, deoarece nu a citit încă textul final al ordonanţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.