Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat, joi, la Timişoara, că nu este de acord cu decizia colegilor săi senatori de a majora indemnizaţiile parlamentarilor şi primarilor şi şi-a exprimat speranţa că a fost ”o greşeală”. Grindeanu a precizat că, în perioada următoare, Camera Deputaţilor are sarcina de a îndrepta această greşeală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a precizat că pentru el a fost o surpriză votul colegilor săi din Senat care au votat majorarea indemnizaţiilor parlamentarilor şi primarilor.
 
”Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri, dar camera decizională e Camera Deputaţilor. Am discutat cu liderul de grup (Alfred Simonis - n.r.), aţi văzut decizia PSD, sunt convins că a fost o greşeală în Senat şi că va fi îndreptată în Camera Deputaţilor”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Social-democratul a precizat că propunerea a fost făcută de UDMR şi preluată de ceilalţi senatori.
 
”Dacă am înţeles, în Senat a fost o propunere a UDMR, preluată de ceilalţi. Spiritul acesta de a vota tot ce vine din partea unei formaţiuni din coaliţie nu e corect. De aceea, Camera Deputaţilor are sarcina de a îndrepta acestă greşeală, fiind şi cameră decizională”, a adăugat Grindeanu.

PSD va propune coaliţiei de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor şi altor categorii de bugetari, ci doar aleşilor locali, a anunţat formaţiunea, miercuri.

Social-democraţii arătau, într-un comunicat de presă, că „dacă în privinţa acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor şi altor şefi de instituţii publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.