Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, că situaţia epidemiologică din prima săptămână de şcoală este generată de mobilitatea de la începutul lunii septembrie, abia după 1 octombrie urmând să apară efectele reale ale începerii şcolii. Ministrul afirmă că este mult o mie de elevi infectaţi, cifrele arătând, încă o dată, contagiozitatea tulpinii Delta. ”Şapte elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă fizică”, afirmă premierul, situaţia fiind generată de pandemie, dar şi de lipsa infrastructurii adecvate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a comentat, vineri seară, la Antena 3, situaţia epidemiologică anunţată de Ministerul Educaţiei, la finalul primei săptămâni de şcoală: ”Este rezultatul activităţilor de la începutul lunii septembrie, activităţi care au presupus evenimente, concerte, mobilitate foarte mare în mall-uri, care au presupus chiar şi activitate pe litoral”.  

Ministrul afirmă că, abia după 1 octombrie, se vor vedea efectele reluării cursurilor.  

”Vom vedea, începând cu 1 octombrie, care sunt consecinţele reluării şcolilor cu prezenţă fizică (...) până în momentul de faţă, infectările sunt rezultatul de dinainte de începerea şcolii”, a mai declarat Cîmpeanu.  

Ministrul apreciază că numărul mare de infectări din ultima săptămână, din păcate, confirmă contagiozitatea noii tulpini.  

”Afectează procesul de învăţământ. Peste 17.000 de elevi nu-şi pot desfăşura activitatea în şcoală cu prezenţă fizică, la care se adaugă câteva mii care nu pot participa la cursuri cu prezenţă fizică din motive de infrastructură inadecvată. În total, 7 elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă fizică”, a mai declarat ministrul Educaţiei.  

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, situaţia epidemiologică la finalul primei săptămâni de şcoală. Potrivit datelor centralizate din întreaga ţară, peste o mie de elevi şi 600 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus, iar 795 de clase sau grupe au activitatea faţă în faţă suspendată. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.