Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi după-amiază, la Constanţa, dacă va prelua portofoliul Educaţiei în viitorul Guvern, spunând că nu a fost întrebat de nimeni în legătură cu această chestiune şi că va analiza propunerea în cazul în care aceasta va veni. Cîmpeanu a menţionat că ultimii trei miniştri ai Educaţiei au avut mandate de câte şase luni, adăugând că în acest ritm se va ajunge la miniştri de o zi, ca în Guvernul Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a fost prezent, joi după-amiază, la gala aniversară a Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care a împlinit patru ani. La finalul evenimentului, el a fost întrebat de către jurnalişti dacă va prelua din nou conducerea ministerului, el aflându-se pe lista de propuneri pentru viitorul Executiv.

“M-am aflat de multe ori pe multe liste, aştept să fiu şi întrebat şi voi analiza. Pentru următorul mandat de patru ani, eu deţin funcţia de preşedinte al celei mai mari asociaţii internaţionale a universităţilor la nivel mondial, universităţi din 111 ţări. Este o mândrie pentru mine şi pentru România, pot spune, acest mandat. Deci, în condiţiile astea dacă s-ar întâmpla ceea ce spuneţi dumneavoastră, că s-ar putea întâmpla, sigur că trebuie să te gândeşti de mai multe ori, cu atât mai mult cu cât, deţinând la un moment dat mandatul de ministru al Educaţiei cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă sistemul”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

El consideră că situaţia politică actuală este regretabilă şi a anihilat din imaginea externă a Romîniei.

“Orice ar fi ceea ce s-a întâmplat acum este absolut regretabil şi în detrimentul României. Ceea ce s-a reuşit pentru România ca imagine externă, am reuşit să anihilăm într-o bună măsură, din păcate, prin modul în care noi, şi nu mă exlud din aceşti «noi», ne comportăm la nivel politic intern”, a spus jurnaliştilor fostul ministru al Educaţiei.

În discursul său ţinut cu ocazia galei aniversare a Asociaţiei Elevilor, Sorin Cîmpeanu a amintit că mandatul pentru ultimii miniştri ai Educaţiei a scăzut în ultima perioadă, ajungând la şase luni pentru ultimii trei, iar în acest ritm se va ajunge la miniştri de o zi, ca în Guvernul Copiilor.

“Înainte de mandatul meu de ministru, eram obişnuiţi ca ministrul Educaţiei să stea doi-trei ani. Eu am făcut o premieră, am stat un singur an. După mine, văd că avem trei colegi miniştri care au o durată de jumătate de an. În acest an ritm, aş vrea să spun că noi, maturii, ne apropiem de guvernul copiilor atunci când copiii sunt invitaţi la Palatul Victoria să fie miniştri pentru o zi. În ritmul ăsta, de la patru la trei, de la trei la unu, de la unu la jumătate de an, o să ajungem să avem miniştri de o zi şi să vedeţi atunci ce predictibilitate o să avem”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.