PSD Iaşi afirmă, pe un ton ironic, că Mihai Chirica şi Costel Alexe fac echipă pentru Iaşi, aluzie şi la sloganul PNL de la alegerile locale trecute, social-democraţii amintind că împreună, cei doi şefi ai administraţiei ieşene, au adunat şapte dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Costel Alexe şi Mihai Chirica fac echipă pentru Iaşi. Împreună au adunat până acum şapte dosare penale şi niciun proiect de interes major pentru comunitate! Iaşiul pare condamnat la stagnare şi subdezvoltare din cauza problemelor penale ale celor care administrează vremelnic Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria Iaşi", se arată într-un comunicat transmis vineri de PSD Iaşi.

Potrivit social-democraţilor, din 2020 şi până astăzi, liberalii Costel Alexe şi Mihai Chirica s-au făcut remarcaţi doar prin prisma competiţiei de dosare de corupţie în care au intrat şi nu prin proiectele şi fondurile atrase pentru ieşeni.

"Din păcate, astăzi Iaşiul a fost zguduit de anunţul întocmirii unui nou dosar penal pe numele lui Costel Alexe, care este acuzat de procurorii Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA) de abuz în serviciu în formă continuată. Subiectul pare o reţetă brevetată deja de liberali, în sensul că un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean a fost numit într-o funcţie de conducere publică, în condiţiile în care persoana respectivă nu îndeplinea criteriile necesare pentru angajare.  Reamintim faptul că, DNA a întocmit recent un alt doar penal cu privire la angajările politice de la Apele Române Iaşi, unde, printre cei vizaţi se află şi Petru Avram, cumătrul lui Costel Alexe", susţine PSD Iaşi.

Social-democraţii adaugă că preşedintele CJ Iaşi a ajuns la dosarul penal cu numărul doi, după dosarul „Tabla" şi dezvăluirile presei din afacerea „Cheresteaua" în care Costel Alexe este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare pentru că ar fi solicitat 22 de tone de tablă şi 300 mc de cherestea pentru a acorda diferite facilităţi unor societăţi sau persoane în perioada în care a activat ca ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Mihai Chirica este de departe campion în ceea ce priveşte dosarele penale. Numele primarului Iaşiului apare în cinci astfel de dosare care vizează acţiuni ilegale petrecute la nivelul administraţiei locale. PSD Iaşi cere, din nou, demisia celor doi administratori ai judeţului şi municipiului Iaşi pentru a reda ieşenilor speranţa la un trai mai bun şi pentru a recâştiga demnitatea unei metropole culturale şi elitiste, târâtă nemeritat acum în scandaluri şi suspiciuni de corupţie ale unor personaje certate cu legea", mai precizează social-democraţii ieşeni.

DNA a dispus vineri urmărirea penală faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi faţă de alte două persoane din cadrul CJ Iaşi, într-un dosar care vizează detaşarea unui consilier de la Consiliul Judeţean pe o funcţie de conducere la Şcoala Populară de Artă.

Alexe este vizat de DNA şi într-un dosar în care sunt cercetate fapte de pe vremea când acesta era ministru al Mediului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.