Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că PSD nu doreşte construcţia autostrăzii spre Moldova pentru că social-democraţii vor ca această regiune să rămână izolată, iar oamenii care locuiesc acolo să trăiască în continuare în sărăcie, să fie şomeri, asistaţi social, controlabili şi manipulabili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Siegfried Mureşan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că România a absorbit din fonduri europene doar 1,7 miliarde de euro din cele 10,8 miliarde de euro pentru mari proiecte de infrastructură.

“Pentru mari proiecte de infrastructură România are alocate pentru perioada 2014-2020 10,8 miliarde de euro. Au trecut cinci ani şi jumătate din şapte şi din aceste 10,8 miliarde guvernele României au absorbit doar 1,7 miliarde, iar cele trei guverne PSD-ALDE de doi ani şi jumătate nu au depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură. Banii care au venit, aceste 1,7 miliarde sunt pe proiecte începute de guvernele anterioare”, a spus Mureşan.

Europarlamentarul spune că actualul Guvern atunci când afirmă că va construi autostrada spre Moldova în parteneriat public-privat, de fapt afirmă că nu va construi acea autostradă.

“Guvernul PSD-ALDE spune că nu doreşte construcţia autostrăzii spre Moldova din fonduri europene, ci preferă parteneriatul public-privat. Când PSD-ul spune că va construi autostrada Târgu Mureş – Iaşi în parteneriat public-privat, de fapt, spune că nu va construi acea autostradă. Legea parteneriatului public-privat este extrem de complicată. Nu s-a construit pe parteneriat public-privat nici măcar un singur mare proiect de infrastructură în România în 30 de ani. Construcţia acelei autostrăzi în parteneriat public-privat este imposibilă”, a mai spus Mureşan.

El a explicat că există fonduri europene pentru începerea imediată a studiului de fezabilitate pentru această autostradă, iar de la 1 ianuarie 2021 vor fi fonduri şi pentru construcţia efectivă a acesteia. 

Siegfried Mureşan crede că PSD nu doreşte construcţia autostrăzii spre Moldova deoarece nu vrea să lege această regiune de restul ţării.

“PSD nu doreşte legarea Moldovei de restul ţării. PSD nu doreşte construcţia autostrăzii spre Moldova din următorul motiv. PSD doreşte ca Moldova să rămână izolată, ca oamenii din Moldova să trăiască în continuare în sărăcie, să fie şomeri, dependenţi, asistaţi social, controlabili şi manipulabili”, a mai declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.