Europarlamentarul Siegfried Mureşan afirmă că, prin accesul la Piaţa unică, produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber pe piaţa europeană, vor veni mai mulţi investitori din Uniunea Europeană în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă şi oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca acelea din UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, prin rezoluţia adoptată de Parlamentul European, cerem integrarea Republicii Moldova la Piaţa unică a Uniunii Europene. Prin accesul la Piaţa unică, produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber pe piaţa europeană, vor veni mai mulţi investitori din Uniunea Europeană în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă şi oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din ţările Uniunii Europene", a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Plenul Parlamentului European a votat, joi, o rezoluţie în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Rezoluţia, care a fost iniţiată şi negociată de eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE / PNL), mai prevede includerea Republicii Moldova în Piaţa unică a UE.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
"Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea şi stabilitatea Uniunii Europene cum este şi Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanşarea invaziei ruse în Ucraina. Autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova au acţionat în spirit european şi au oferit hrană, adăpost şi îngrijire medicală sutelor de mii de refugiaţi ucraineni care au intrat în ţară fugind din calea războiului. De aceea, obiectivul meu a fost de la început ca tot ceea ce Parlamentul European îi oferă Ucrainei în materie de perspectivă europeană să îi ofere şi Republicii Moldova. Din acest motiv, am iniţiat această rezoluţie şi am negociat-o cu celelalte grupuri politice din Parlamentul European”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.