Deputatul Nicolae Giugea îşi anunţă luni retragerea din Grupul parlamentar PNL, afirmând că Partidul Naţional Liberal este captiv unui grup care se comportă iraţional, se îndreaptă către un naufragiu evident şi nimeni nu are curaj să spună nimic şi că ”mulţi ştiu, dar tac”, ăentru că ”le e mai frică de şeful din partid, decât de electorat”. Giugea devine al zecelea deputat liberal care păsăseşte grupul parlamentar al partidului şi al doisprezecelea parlamentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Începând de astăzi nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL. Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am cântărit cu atenţie ce se întâmplă acum în partid. Nu sunt nou în politică şi nu cedez primului impuls, dar ştiu când lucrurile scapă de sub control. Din păcate, în PNL asta se întâmplă. Partidul Naţional Liberal este captiv unui grup care se comportă iraţional. Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîţu a distrus o coaliţie perfect funcţională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcţia cea bună şi, în cele din urmă, a instalat haosul în ţară. În plină pandemie, aşa zisa echipă câştigătoare a declanşat un război în partid, apoi unul în coaliţie, apoi unul cu întreaga ţară.”, scrie Giugea pe Facebook, comparând ceea ce se întâmplă acumîn PNL cu fenomenul inexplicabil al sinuciderii balenelor găsite eşuate pe plajele din întreaga lume.
În opinia sa, partidul se îndreaptă către un naufragiu evident şi nimeni nu are curaj să spună nimic.
”Mulţi ştiu, dar tac. Le e mai frică de şeful din partid, decât de electorat. Sunt sigur că mulţi membri de partid primesc, la fel ca mine, semnale de la oamenii care i-au votat şi care le spun că, de câteva luni, PNL s-a decuplat de tot de interesele electoratului. Am promis în campanie că vom fi un partid responsabil care va acţiona în interesul cetăţenilor. Ce face acum aşa zisa echipă câştigătoare nu mi-aş fi imaginat nici în cele mai negre coşmaruri. Asistăm la o decuplare totală de agenda publică. Într-o ţară lovită cumplit de valul 4 al pandemiei, în prag de iarnă când facturile la energie au crescut peste noapte, când preţul la benzină a depăşit cele mai pesimiste prognoze, conducerea PNL nu face altceva decât să arunce România în haos”, îşi argumentează Giugea decizia.
El mai afirmă că Negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de faţă, PNL nu are nicio strategie, niciun plan, nicio idee.
”Nu pot să fiu părtaş la aşa ceva, pentru că activitatea mea în Parlament este legată de cetăţenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră şi lipsită de orice contact cu realitatea. Rămân încă membru al PNL, dar voi activa ca parlamentar neafiliat”, conchide deputatul liberal.
Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat în 26 octombrie plecarea din grupul parlamentar al PNL. Exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid. Până acum şi-au anunţat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola şi Claudiu-Martin Chira.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.