Plenul Senatului s-a suspendat, marţi, după ce la începutul şedinţei preşedintele de şedinţă, social-democratul Constantin Mitu, a anunţat că în sală se află doar 57 de senatori, în condiţiile în care cvorumul de lucru este de 82 de senatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele de şedinţă, Octavian Mitu a declarat, după deschiderea şedinţei de plen cu o întîrziere de aproape jumătate de oră, că se constată faptul că nu există cvorum de lucru, astfel că este nevoit să declare şedinţa închisă. 

”Sunt prezenţi 57 de senatori, cvorumul de lucru nu este îndeplinit”, a spus Mitu.

El a anunţat că, potrivit unei decizii a Biroului Permanent de marţi dimineaţă, în locul şedinţei de plen urmează să se desfăşoare şedinţe ale comisiilor, pentru a putea elabora avize şi rapoarte pentru legea de abilitare a Guvernului.

”Cele mai multe comisii au fost convocate pentru ora 11.00 şi programul de lucru se va desfăşura, în aceste condiţii, tot în comisii. Şedinţa de astăzi o suspend pentru că nu avem cvorum necesar”, a mai spus preşedintele de şedinţă. 

Pe ordinea de zi a plenului de marţi se afla, la prima poziţie, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.