Senatorul Vergil Chiţac este candidatul PNL la Primăria municipiului Constanţa, el fiind desemnat de către organizaţia judeţeană. Chiţac a mai candidat pentru aceeaşi funcţie la alegerile din 2016. De asemenea, fostul deputat Mihai Lupu a fost desemnat candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vergil Chiţac a fost desemnat candidatul formaţiunii pentru Primăria Constanţa, iar Mihai Lupu, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa.
“Astăzi în CDJ s-au luat următoarele decizii: Vergil Chiţac a fost nominalizat candidat la Primăria Constanţa, Mihai Lupu a fost nominalizat candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa”, a afirmat Bogdan Huţucă.  
El a spus şi cum s-a ajuns la candidatura lui Vergil Chiţac pentru Primăria Constanţa. 
“Am prezentat cercetarea sociologică colegilor mei şi le-am arătat că domnul Chiţac e singura persoană cu favorabilitate pozitivă dintre toţi candidaţii din Constanţa indiferent de partid şi e singura persoană care obţine un scor egal ca al domnului Făgădău. Restul, absolut toţi cei care au intrat în cursă sunt la jumătate. Drept pentru care am propus o dezbatere în interiorul partidului pe posibilitatea de a-l numi candidat pe domnul Vergil Chiţac. A fost o dezbatere aprinsă, ţine de câteva săptămâni şi s-a ajuns la o concluzie majoritară că domnul Vergil Chiţac este candidat al PNL, până la votul din Biroul Politic Naţional de luni, agreat de filiala Constanţa, obiectivul nostru principal fiind o conducere de dreapta atât la nivelul Primăriei, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean”, a spus Bogdan Huţucă. 
El a precizat şi faptul că Vergil Chiţac a revenit în PNL, partid pe care îl părăsise în toamna lui 2017. 
Vergil Chiţac, fost rector al Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, a fost candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Constanţa din 2016. El a intrat în partid la începutul anului 2016 şi a fost preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa până la sfârşitul lunii martie 2017. Vergil Chiţac a devenit senator în urma alegerilor parlamentare din 2016. El a demisionat din PNL în septembrie 2017. 
Mihai Lupu, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a fost deputat PNL între 2008-2016, el ocupând anterior şi funcţia de director general al Oil Terminal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.