Senatorul neafiliat Cosmin-Marian Poteraş, ales în Parlament pe listele USR-PLUS, a depus la Senat un proiect de lege care majorează nivelul amenzilor aplicate în situaţia nedepunerii declaraţiilor de avere şi interese la sume între 2.000 şi 6.000 lei, nu 50 – 2.000 lei, cum este în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa legislativă modifică art. 29 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

„Art. 29 (1) Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 6.000 lei. Agenţia poate declanşa din oficiul procedura de evaluare.

(2) Nerespectarea obligaţiillor prevăzute la art. 6 de către persoanele responsabilie cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi conducătorului entităţii respective, dacă acesta nu îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenta lege.

(3) Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 6.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune”, stipulează proiectul de lege al senatorului neafiliat.

Proiectul a fost depus la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.