Senatorul PSD Gabriel Gheorghe Matieş se întreabă de ce USR nu îl sancţionează pe primarul USR de Alba Iulia Gabriel Pleşa, care, cu puţin timp înainte să înceapă atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, a participat la un eveniment al ambasadei Rusiei şi apoi „a postat, cu mândrie, fotografii cu ambasadorul lor şi steagul Federaţiei ruse”. El a reamintit despre faptul că Marcel Ciolacu a anunţat că va propune excluderea din partid a lui Dumitru COarnă, ca urmare a vizitei pe care a făcut-o la ambasadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primarul USR de Alba Iulia, susţinut de PNL, Gabriel Pleşa, a participat, cu puţin timp înainte de începerea războiului, la un eveniment al Ambasadei Rusiei şi mai mult a postat, cu mândrie, fotografii cu ambasadorul lor şi steagul Federaţiei ruse. Partidul Social Democrat, la iniţiativa preşedintelui Marcel Ciolacu, îl va exclude pe domnul Dumitru Coarnă din partid ca urmare a vizitei făcute la aceeaşi Ambasada, deoarece PSD îşi asumă cu adevărat valorile naţionale şi europene prin care punem pe primul loc interesul României înainte de orice interes politic”, a scris Călin Gheorghe Matieş, sâmbătă pe Facebook.
 
Senatorul PSD se întreabă de ce USR nu îl sancţionează pe Gabriel Pleşa.
 
„Ce face USR? De ce nu îl sancţionează pe domnul Pleşa? De ce PNL încă formează o majoritate cu USR? În loc să se preocupe de dezvoltarea municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa a fost mai preocupat de relaţiile cu Rusia. A ajuns aproape la jumătatea mandatului şi nu se vede nimic. Împreună cu colegii mei vom începe în perioada următoare să construim un proiect de guvernare locală pentru municipiu deoarece prioritatea noastră a fost şi rămâne să dezvoltăm judeţul”, a adăugat social-democratul.
 
Dumitru Coarnă a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit miercuri cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti. Din delegaţie au mai făcut parte senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă şi deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă. Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.