Senatorul liberal Vlad Pufu atrage atenţia colegilor din Guvern, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu au desemnat cel de-al doilea subprefect al judeţului Buzău, post care ar fi trebuit să revină PNL. ”Modul în care a fost gestionată instalarea noilor subprefecţi a adus serioase prejudicii organizaţiei PNL Buzău”, afirmă liberalul, adăugând că ”răfuielile politicii locale, escaladate la acest nivel, trebuie să înceteze, mai ales în contextul provocator actual”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am intrat în politică să vorbesc, nu să tac! Drept urmare, atrag atenţia decidenţilor guvernamentali că modul în care a fost gestionată instalarea noilor subprefecţi a adus serioase prejudicii organizaţiei PNL Buzău, creând în interior incertitudine şi neîncredere.

Amânarea fără o explicaţie pertinentă, oficială, a numirii celui de al doilea subprefect ne pune într-o situaţie cel puţin inconfortabilă faţă de cei care ne-au încredinţat votul lor în 6 decembrie.  Răfuielile din spatele politicii locale, escaladate la acest nivel, trebuie să înceteze, mai ales în contextul provocator actual", a scris Vlad Pufu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Pufu atrage atenţia că PNL Buzău riscă să nu fie luat în serios şi să fie impiedicat să devină o ”alternativă serioasă a PSD Buzău".

„BPJ, prin vot majoritar, a respectat calendarul propus şi a înaintat cele două nominalizări la termenele stabilite. Situaţia în care ne aflăm astăzi se putea lesne evita. Ne dorim să devenim o alternativă serioasă a PSD la Buzău, iar acest obiectiv îl putem atinge doar cu predictibilitate şi responsabilitate. Acelaşi lucru îl transmit şi colegilor de coaliţie de la Buzău", a mai scris senatorul liberal.

Conform înţelegerilor din coaliţia guvernamentală, postul de prefect al judeţului Buzău ar fi trebuit să revină PLUS Buzău, iar cele două posturi de subprefect ar fi trebuit să revină PNL Buzău.

Pentru postul de prefect al judeţului, organizaţia judeţeană a PLUS Buzău a desemnat mai mulţi candidaţi cu cele mai multe şanse fiind cotat chiar preşedintele acesteia, Mihai Răzvan Moraru.

Acesta nu a fost, însă, desemnat de către structurile centrale ale formaţiunii politice, după ce un memoriu transmis chiar de către colegii de alianţă de la USR Buzău ar fi ajuns la Bucureşti şi ar fi arătat că fratele lui Mihai Răzvan Moraru (nr.Narcis Moraru) ar fi avut în trecut probleme cu legea, fiind condamnat pentru proxenetism.

După refuzul desemnării în funcţia de prefect, Mihai Răzvan Moraru a declarat că se retrage din cursa pentru Prefectura Buzău şi a demisionat din funcţia de preşedinte al PLUS Buzău, susţinând că nu poate fi condamnat pentru faptele fratelui său la care nu ar fi avut nicio participare.

Surprinzător, deşi nu este recunoscut oficial, refuzul numirii în funcţie a lui Viorel Holban ar avea motive similare. Viorel Holban a fost primar al municipiului Râmnicu Sărat ales din partea PNL după care a migrat a PSD unde a fost chiar secretar general al PSD Buzău pentru ca anul trecut să revină în PNL cu dorinţa de a candida din nou la Primăria municipiului Râmnicu Sărat pe care a pierdut-o în favoarea candidatului PSD cel care a fost viceprimar în cele două mandate de primar pe care Holban le-a obţinut la Râmnicu Sărat.

Totodată, Viorel Holban este fratele lui Titi Holban, fost deputat PNL şi ulterior trecut la UNPR. Din postura de deputat, Titi Holban ar fi pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la un afacerist pentru a interveni pe lângă Direcţia Antifraudă ca firma afaceristului să nu fie controlată. Procurorii au intrat pe fier şi în final, în anul 2016, Titi Holban a fost condamnat de Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.