Senatoarea Diana Şoşoacă (AUR) va trebui să poarte masca de protecţie în incinta Parlamentului, cel puţin până în momentul în care va obţine un aviz de la medicul de Medicina Muncii din cadrul Senatului care să ateste că diagnosticul pus de medicul de familie se încadrează între excepţiile prevăzute de lege. Şoşoacă a participat, luni, la şedinţa Senatului fără a purta mască de protecţie, însă la şedinţa Comisiei de validare i s-a cerut să poarte masca şi s-a conformat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Comisiei de validare din Senat, Iulia Scântei, a afirmat, luni seară, la Digi 24, că a cerut senatoarei Diana Şoşoacă, reprezentanta AUR, să poarte masca de protecţie la şedinţa Comisiei şi s-a confirmat.
 
”De la începutul şedinţei, după ce am văzut în plenul Senatului, am solicitat distinsei noastre colege să ne prezinte un document (...) ne-a prezentat în cadrul Comisiei de validare o adeverinţă medicală”, a declarat Scântei. 
Aceasta a precizat că, neavând atributul de a califica dacă diagnosticul menţionat se încadrează în categoria celor care afectează capacitatea de oxigenare, s-a solicitat opinia DSP Bucureşti, cât şi a Direcţiei de Medicina Muncii. 
”Am cerut să ne comunice dacă doamna senator beneficiază, potrivit acestei adeverinţe, de excepţia de a purta masca de protecţie într-un spaţiu închis. Până la obţinerea acestui document, am solicitat senatorului în cauză să poarte mască, lucru cu care doamna senator s-a conformat. (...) Răspunsul pe care i l-am înmânat personal la finalul şedinţei atestă două lucruri: că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverinţe, cu privire la efectul exceptării purtării măştii, întrucât (...) nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinţei, de la purtarea măştii, ci medicul de Medicină a Muncii din cadrul Senatului”, a mai declarat senatoarea PNL. 
 
Potrivit acesteia, doar medicul de Medicina Muncii poate emite un aviz care să permită participarea la şedinţe fără purtarea măştii de protecţie. 
 
”Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare. Noi nu am solicitat să verificăm sub aspectul autenticităţii, ci pur şi simplu să vedem dacă această adeverinţă produce efecte juridice în privinţa exceptării domniei sale de la purtarea măştii în Senat. Nu produce efecte juridice, domnia sa este obligată să se adreseze medicului de Medicina Muncii din cadrul Senatului, acela este singurul competent să spună dacă diagnosticul de care suferă (...) se înscrie în această excepţie. Până la obţinerea acestui aviz medical, adeverinţa medicală nu poate fi folosită pentru participare fără mască de protecţie în sălile de plen sau în sălile comisiilor”, a adăugat Iulia Scântei. 
 
Diana Şoşoacă a participat, luni, la şedinţa de plen a Senatului fără a purta mască de protecţie. 
 
Ulterior, Şoşoacă a acuzat că date cu caracter personal şi date medicale care-i aparţin au apărut în spaţiul public şi a ameninţat cu plângeri penale. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.