Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, luni, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei". Premierul Viorica Dăncilă spune că şi-ar fi dorit ca pe şeful STS, Sorinel Vasilca, să îl motiveze, în decizia demisiei, "ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus". "Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă, despre demisia şefului STS: Mi-aş fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus

Potrivit unui comunicat de presă, Ionel Sorinel Vasilca şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preşedintelui României, începând cu 29 iulie.

El precizează că "demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112".

"Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei", arată Vasilca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.