Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că Iaşiul nu a trimis de la debutul pandemiei niciun pacient în alt judeţ pentru a fi tratat, el considerând că Spitalul Mobil de la Leţcani a fost soluţia corectă pentru gestionarea crizei sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa, afirmă, miercuri, într-un comunicat de presă, că Iaşiul nu a trimis bolnavi de Covid pentru tratament în alte judeţe şi că de fiecare dată când în spitalele ieşene au fost locuri insuficiente s-a decis deschiderea unităţii mobile de la Leţcani.

”Astfel se întâmplă şi acum, când numărul de cazuri în ultima săptămână a fost de peste 7.200 în judeţ. Niciun pacient ieşean nu va trebui transferat într-un alt judeţ din cauza insuficienţei numărului de paturi. Începând din 1 februarie, bolnavii de coronavirus sunt internaţi şi la unitatea medicală special construită pentru a face faţă acestei pandemii. Acum sunt internaţi la spitalul mobil 18 pacienţi la ATI şi 17 la secţia de boli infecţioase", a afirmat şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

El a precizat că atunci când se renunţă la demagogie, iar autorităţile sunt de bună credinţă, nu mai apar probleme în funcţionarea acestui spital mobil.

"Mă bucur să constat că atunci când autorităţile sunt de bună credinţă nu se pune problema funcţionării acestui spital. Iată că nu mai sunt probleme nici cu temperatura, nici cu instalaţiile electrice. Spitalul Covid a salvat foarte multe vieţi şi continuă să o facă. Spitalul mobil de la Leţcani a fost soluţia corectă pentru gestionarea eficientă a pandemiei în judeţul Iaşi", a declarat social-democratul Maricel Popa.

La spitalul modular de la Leţcani sunt disponibile 70 de paturi pentru forme uşoare şi medii Covid şi 48 de locuri în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Spitalul a fost deschis la începutul anului 2021, dar pe fondul unor dispute politice între fostul şef al CJ Iaşi, Maricel Popa, şi actualul preşedinte al instituţiei, liberalul Costel Alexe, unitatea a fost închisă în mai multe rânduri, din cauza unor probleme tehnice care vizau inclusiv asigurarea de energie electrică şi căldură.

Investiţia pentru spitalul mobil de la Leţcani a depăşit 10 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.