Şeful PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că la filiala ieşeană a PSD continuă chinul despărţirii de "pupilul" Mihai Chirica, dar că declaraţiile războinice ale şefilor social-democraţi sunt contrazise de prietenia din Consiliul Local dintre PSD şi primarul Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă că social-democraţii ieşeni continuă şedinţele "chinuitoare" de terapie de grup, pe care le-au început în momentul în care de la sediul PSD din Kiseleff li s-a ordonat excluderea din partid a primarului din Iaşi, Mihai Chirica.

"Am văzut azi (vineri - n.r.) promisiunea cu numărul o mie a războinicilor din PSD Iaşi că, gata, schimbă foaia în relaţia cu Chirica. În realitate, la PSD Iaşi continuă chinul despărţirii de pupilul Mihai Chirica. Când l-au urcat în urmă cu câţiva ani pe tronul filialei municipale nu mai conteneau cu laudele, era socotit salvatorul Iaşiului. Între timp au fost obligaţi de liderii lor din Kiseleff să-l excludă din partid, însă ieşenii asistă la un circ ieftin. Declaraţiile războinice ale şefilor social-democraţi sunt contrazise de prietenia din Consiliul Local dintre PSD şi primarul Chirica, interesele comune fiind evidente", susţine liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea.

Şeful liberalilor ieşeni afirmă că, în timp ce primarul Mihai Chirica şi şeful Consiliului Judeţean, Maricel Popa, mimează războiul, marile investiţii ale Iaşiului bat pasul pe loc.

"Despre drumul spre aeroport nu se mai aude nimic, la fel cum nu ştim ce planuri au şefii Iaşiului în privinţa căilor de acces către viitorul spital regional de urgenţe. Oraşul nu are sală polivalentă, nici stadion modern, însă avem doi copii politici la conducerea Iaşiului, care se bat în declaraţii trăsnite“, adăugă deputatul Marius Bodea.

Filiala ieşeană a PSD susţine nu va mai accepta ca primarul Mihai Chirica "să predea electoratului o falsă lecţie de moralitate şi democraţie", în timp ce edilul "muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile" pentru Primăria Iaşi.

Liderul filialei judeţene Iaşi a PSD, Maricel Popa, declară, într-un comunicat de presă, că se delimitează de modul în care primarul Mihai Chirica înţelege să administreze oraşul şi să gestioneze relaţia cu consilierii locali ai PSD.

"Ultimul exemplu elocvent reprezintă ratarea accesării unor fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro puse la dispoziţie de Ministerul Mediului pentru achiziţia de autobuze electrice, nepoluante, unde administraţia locală a primit consiliere inclusiv din partea ministrului Graţiela Gavrilescu cu ocazia vizitei oficiale de anul trecut de la Iaşi. (...) Mihai Chirica nu mai este membru al PSD Iaşi, aşa cum liberalii încearcă, în continuare, să le transmită ieşenilor. Ba mai mult, este foarte posibil ca primarul Iaşului să devină coleg cu domniile lor, chiar de la începutul anului viitor", afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit lui Popa, PSD Iaşi deţine majoritatea în Consiliul Local şi îi cere lui Chirica să participe "constructiv la administrarea oraşului, şi nu dictatorial sau prin negocieri mărunte, fără substanţă, cu partenerii noştri politici din deliberativ".

"Ieşenii au nevoie de lideri maturi, cu viziune administrativă şi politică, nu de copilării sau răzbunări personale. Mihai Chirica este primarul unui întreg oraş şi nu doar al unui grup de interese. Suntem deschişi în continuare să participăm la administrarea comunităţii pentru că purtăm responsabilitatea unui exerciţiu democratic care a desemnat PSD-ul, acum doi ani, să pună în practică programul local de guvernare şi pe care primarul Mihai Chirica îl tratează cu nonşalanţă şi imaturitate“, adaugă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, în acelaşi comunicat de presă.

Şeful social-democraţilor ieşeni spune că "PSD nu va mai tolera denigrarea continuă a partidului care l-a crescut, l-a promovat şi i-a oferit ceea ce are acum primarului Mihai Chirica".

"Nu vom mai accepta ca primarul Mihai Chirica să predea electoratului ieşean o falsă lecţie de moralitate şi democraţie, în timp ce muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile şi prin intermediul căreia primeşte girul deliberativului pentru realizarea de proiecte. Mingea este acum în terenul domniei sale", a precizat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus în urmă cu un an din PSD, în urma criticilor formulate la adresa lui Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, între primarul Mihai Chirica şi liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, au existat în ultimele luni schimburi dure de replici, însă în Consiliul Local reprezentanţii PSD au continuat să susţină hotărârile promovate de Chirica.

Surse din mediul politic ieşean au precizat că Mihai Chirica a avut discuţii cu unii lideri PNL de la Bucureşti pentru trecerea la acest partid, însă şefii ieşeni ai PNL nu ar agrea o asemenea variantă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.