Liderul filialei municipale Iaşi PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că modelul de la Bucureşti cu un candidat comun al dreptei la primărie este posibil şi la Iaşi, adăugând că “un compromis al liberalilor cu Mihai Chirica nu se va prescrie niciodată“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a declarat pentru News.ro că “se poate şi la Iaşi ca Alianţa USR-PLUS şi PNL să ajungă la un consens pentru a schimba administraţia PSD-Chirica“.

“Modelul de la Bucureşti cu un candidat comun al dreptei este posibil şi la Iaşi. În joc este viitorul oraşului şi judeţului, care nu trebuie lăsate pe mâna nepricepuţilor şi corupţilor care au capturat Primăria Iaşi. Un compromis cu actuala conducere a primăriei Iaşi, exponenta unei reţele pesediste bine înşurubate, nu se va prescrie niciodată“, afirmă şeful liberalilor din municipiu, Marius Bodea.

Totodată, Bodea consideră că există o paralelă între situaţia de la Bucureşti şi cea de la Iaşi, motivând că, la fel ca Nicuşor Dan, şi el s-a luptat cu mafia imobiliară care a distrus “ireversibil“ oraşul.

“E o mişcare foarte bună ca opoziţia la Firea să susţină un candidat comun la Bucureşti pentru a schimba un primar ales pe listele PSD. Asta cer şi eu la Iaşi de ani de zile, acelaşi lucru trebuie să îl facem şi aici. Am avut deja discuţii cu ceilalţi lideri ai opoziţiei din Iaşi şi am reuşit să convenim asupra unor principii care să definească o alianţă împotriva dinastiei PSD, moşită de Nichita, dar continuată şi mai înverşunat de către Chirica. Suntem mai aproape ca niciodată să ne unim pentru a da Iaşului şansa unei reale dezvoltări“, a spus deputatul PNL, Marius Bodea.

În urmă cu o zi, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a cerut PNL să-şi reconsidere poziţia privind susţinerea lui Mihai Chirica la primăria Iaşi, ea afirmând că exemplul de la Bucureşti cu sprijinul liberalilor pentru Nicuşor Dan ar trebui urmat şi la Iaşi.

Cosette Chichirău a scris pe Facebook că Nicuşor Dan este susţinut la Bucureşti de PNL şi USR şi că ”acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi la Iaşi”.

”Doar aşa putem trimite acasă toată administraţia PSD pe care Mihai Chirica o patronează de ani de zile. Invit încă o dată PNL să-şi reconsidere poziţia privind susţinerea lui Mihai Chirica. Ieşenii au alte aşteptări de la liberali. Iar Ludovic Orban trebuie să aleagă dacă la Iaşi merge cot la cot cu pesediştii sau cu cei care luptă pentru o administraţie transparentă şi competentă”, susţine liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău.

Nicuşor Dan este susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, a anunţat joi liderul liberal Ludovic Orban, care a precizat că din cercetarea sociologică a PNL a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, nu şi bătălia cu PSD.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.