Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a discutat în ultimele două zile cu şefii mai multor instituţii, inclusiv cu primari, despre proiectul centrului logistic european pentru Ucraina care urmează să fie amplasat în apropierea Aeroportului Suceava. Flutur a afirmat că acest centru logistic, unde vor fi colectate ajutoare din toată Europa, va funcţiona în zona Parcului Industrial Bucovina din apropierea aeroportului sucevean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Flutur, la discuţii au fost prezenţi un reprezentant al IGSU, primarii din localităţile Salcea, Adâncata, Dumbrăveni, şeful Parcului Industrial, şeful Aeroportului, dar şi reprezentanţi de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava.

"În primul rând, s-a discutat despre realizarea a două drumuri de acces, unul dinspre Dumbrăveni, pe lângă gardul perimetral al Aeroportului, iar al doilea, de la Parcul Industrial spre Burdujeni, urmând a cere procedură de urgenţă la Guvern pentru realizarea lor. Apoi, urmează să fie construite, în etape, hale mari pentru depozitarea ajutoarelor trimise, în condiţiile în care acum sunt opt hale cu 2.000 de metri pătraţi, iar în clădirea centrului expoziţional mai pot fi depozitate materiale pe circa 1.500 de metri pătraţi, dar nu este suficient. Luni vor ajunge la Suceava şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Române care să analizeze condiţiile de avizare pentru construcţia halelor, întrucât în zona Aeroportului este un regim de înălţime restricţionat, dar şi cei de la CNAIR în vederea realizării unui sens giratoriu pe DN 29", a afirmat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai afirmat că schiţa acestui centru logistic va fi prezentată Comisiei Europene.

"Avem tot sprijinul Guvernului pentru ca acest centru logistic european să fie organizat cât mai repede. Pentru început, avem noi câteva spaţii disponibile pentru depozitarea de materiale, dar în paralel trebuie să începem şi construcţia de noi hale", a mai precizat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.