Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buicӑ a avut o întrevedere joi cu ambasadoarea Franţei la Bucureşti Laurence Auer, iar discuţiile au vizat dezvoltarea unei relaţii de colaborare între autorităţile administrative specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă şi de bune practici, transmite instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cei doi oficiali şi-au manifestat disponibilitatea de a continua dialogul cu privire la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul managementului electoral şi al finanţӑrii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, arată un comunicat de presă al AEP.

Autoritarea menţionează că a derulat ȋn perioada 2018-2020 proiectul ARGUS - integritate, etică, transparenţă, anticorupţie în finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

În cadrul proiectului, AEP a efectuat o vizitӑ de lucru la Comisia Naţionalӑ pentru Conturile de Campanie şi Finanţare Politicӑ din Franţa, care a vizat schimbul de experienţӑ ȋntre cele douӑ organisme pe tema finanţӑrii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Vizita preşedintelui AEP la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti a avut loc ca urmare a participӑrii ambasadoarei Laurence Auer, la Programul electoral de observare a alegerilor parlamentare, care s-a desfăşurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.