Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată miercuri după ce grupurile PNL, USR şi PMP au părăsit sala în semn de protest faţă de declaraţia transmisă, în numele Parlamentului, de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu către Departamentul de Stat al SUA privind legile justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primii care au părăsit sala de plen a Senatului au fost cei de la PMP, care au protestat astfel faţă de decizia majorităţii PSD - ALDE - UDMR de a refuza o dezbatere asupra declaraţiei semnate de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în numele întregului Parlament.

Propunerea dedezbatere a declaraţiei celor doi preşedinţi ai Parlamentului a venit din partea USR şi a fost susţinută de PNL şi PMP, dar a fost respinsă cu 46 de voturi ”împotrivă” şi 25 de voturi ”pentru”.

Înainte de a părăsi sala de plen, liberalii şi cei de la PMP au anunţat că se delimitează de declaraţia asumată în numele Parlamentului de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi transmisă Departamentului de Stat al SUA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.