Senatorii nu au reuşit, miercuri, să voteze proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, după ce şedinţa de plen s-a suspendat, din lipsă de cvorum, în jurul prânzului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este a doua săptămână consecutiv când senatorii nu reuşesc se reunească în cea de-a treia zi din săptămână, miercuri, când pe ordinea de zi este şedinţă de plen pentru votarea legilor ordinare şi dezbaterea celor organice. 

Şedinţa de plen a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră, timp în care s-a făcut apelul nominal, iar preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru a făcut apel de mai multe ori, de la tribuna Senatului, ca senatorii să vină în plen. 

Deşi în sală nu erau mai mult de 40 de senatori, Ioan Chelaru a anunţat că, în urma apelului norminal, deşi nu toţi colegii sunt prezenţi în sală, şi-au înregistrat prezenţa peste 80. 

Şedinţa de plen a fost deschisă, senatorii reuşind să dezbată primele cinci puncte aflate pe ordinea de zi. La ora 12.00, când trebuia să înceapă votul, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum. 

În urmă cu o săptămână, şedinţa Senatului a fost suspendată tot din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenţi 48 de senatori, în condiţiile în care era necesară prezenţa a cel puţin 83 de parlamentari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.